Apps en links

Algemeen:

Cito trainer (Voor iPhone, iPod touch en iPad.)

Met de App van Cito trainer Nederland kunnen kinderen op een speelse manier de vakken rekenen, spelling en woordenschat oefenen. De App richt zich voornamelijk op kinderen uit groep 5 t/m 8.

Squla

Via Squla.nl (https://www.squla.nl/) kunnen kinderen oefenen met de diverse vakken. Verder kunnen kinderen tevens al kennis maken met Squla via https://leukleren.squla.nl/demo.

Squla is zowel via de Squla website te spelen als op een tablet via de Squla Quiz App (iOS en Android). Zo kunnen kinderen thuis alle vakken van de basisschool op een spelende wijs leren.

Rekenen:

Leren klokkijken (i-pad)

Zoek en tel (groep ½)

Tafel Trainer (iPhone, iPod touch en iPad)

 

Taal / Lezen:

I-baby buttons

De app iBaby Buttons is een app waarmee de woordenschat kan worden vergroot.

 

Alice in Wonderland

Misschien wel het mooiste Engelstalige boek dat je momenteel op de iPad kunt lezen. Een digitaal prentenboek waarbij je je iPad ronddraait om Alice te laten groeien en weer te laten krimpen. Alice for the iPad is natuurlijk gebaseerd op Alice in Wonderland, het klassieke kinderboek van Lewis Caroll. Er zitten allerlei interactieve opties in en het laat mooi zien dat boeken op de iPad een stap verder kunnen gaan dan ‘statische’ boeken op e-readers zoals de Kindle.

Bekijk het promofilmpje.

Downloaden: Alice for iPad (€6,99) en Alice for iPad Lite (gratis)

 

Schrijven:

LetterSchool (I-phone en I-pad)

Oefen spelenderwijs de cijfers en letters: kijken, aanraken, overtrekken en schrijven.

 

Woordenschat:

Juf Jannie: seizoenen / zee/ boerderij