Voorleeskampioen Ziggy

 

Voorleeskampioen gemeente Steenbergen: Ziggy Adamo!

Ik ben Ziggy (groep 8A), ik ben 12 jaar oud en ik heb meegedaan aan de voorleeswedstrijd in de bieb. Ik vond het heel erg leuk om mee te doen in de bieb. Ik heb zelfs gewonnen! Ik had dat echt niet verwacht. Ik was echt heel erg blij met de beker die ik heb gewonnen, en met alle overige dingen. Ik ga nu een stukje schrijven wat we allemaal moesten doen.

We kwamen binnen en een hele hoop mensen waren er nog niet. We moesten niet zo heel erg lang wachten. Toen uiteindelijk iedereen er was, gingen we van start met het voorlezen. Ik moest als één na laatste. Ik vond het niet zo erg, want dan kon ik ook zien hoe de andere kinderen voorlazen. Ik was helemaal niet zenuwachtig. Toen ik uiteindelijk aan de beurt was, kreeg ik wel even de rillingen, maar dat ging snel over. Ik las voor uit het boek Spijt van Carry Slee. Tijdens het voorlezen dacht ik telkens: ‘Nou hopen dat ik niet ga hakkelen en stotteren!’, maar dat gebeurde gelukkig niet. Toen ik klaar was met het voorlezen, ging er nog iemand anders en toen hadden we even pauze.

Na de pauze moesten de voorlezers bij het podium gaan staan voor een groepsfoto. Na de groepsfoto gingen we nog een Annie M.G. Schmidt quiz houden. Na de quiz werden de prijzen uit gedeeld en kregen we te horen wie er had gewonnen. Toen de winnaar (ik dus) z’n trofee kreeg en nog andere dingen, gingen een hele hoop mensen naar huis toe. Ik moest nog blijven voor een paar foto’s en een interview voor de SLOS. Na de foto’s en het interview, ging ik met een paar vrienden naar huis. Toen gingen we vieren dat ik gewonnen had.   

Zaterdag 8 maart ga ik naar Goirle voor de volgende (regionale) ronde! Spannend!