Voorleeskampioen Gummarus 2012

Ik ben Birgit van Bavel ik ben 12 jaar, zit in groep 8a van de Gummarus en ik heb meegedaan aan de voorleeswedstrijd. Een wedstrijd die op zoek gaat naar de Nationale Voorlees Kampioen van 2013. Van onze school deden Bas Eversdijk, Fleur van Dijk, Ziggy Adamo en Birgit van Bavel mee.

Dit jaar hebben ze de wedstrijd speciaal gehouden omdat de voorleeswedstrijd twintig jaar bestaat! Wat houdt de voorleeswedstrijd in? Je begint in je klas, als je daar de meeste stemmen hebt, ben je klassenkampioen. Nu ga je tegen de andere klassenkampioenen strijden voor de schoolkampioen. Om kampioen van de school te worden ga je bij alle groepen langs om voor te lezen, de klas waar je bij voorgelezen hebt gaat als je klaar bent stemmen.  Dan ga je voor een aantal juffen en meesters voorlezen en die kiezen uiteindelijk wie de kampioen van de school wordt. Daarbij heb ik gewonnen. Vervolgens ga je naar de plaatselijke wedstrijd, dan voor de provinciale. En als je daarbij wint ga je naar de landelijke finale. Nu ben ik me aan het voorbereiden op de plaatselijke voorronde. Ik vond het leuk om  bij mijzelf in de klas voor te lezen maar ook om voor anderen voor te lezen.

Ik ben  nu kampioen van de Gummarusschool en misschien word ik het wel van heel Steenbergen, of van Noord-Brabant? Of misschien wel van Nederland? Ik ga er helemaal voor op 12 januari 2013. Dan ga ik strijden om kampioen van heel Steenbergen te worden. Ik heb er al reuze veel zin in!

Veel voorleesgroetjes van Birgit van Bavel.