Sportdag groep 5 t/m 8 mei 2011

In de ochtend hadden we Atletiek (de bovenbouw) we moesten: hoogspringen, verspringen, grote bal, kleine bal,60 m sprint en de 400 m. De onderbouw had allemaal waterspellen. Atletiek ging bij de meeste mensen wel goed maar sommigen hadden wel eens pech. Iedereen vond het heel erg leuk en we hebben veel gelachen. Als we pauze hadden gingen de meeste kinderen watergevecht houden want het was heel erg warm.

De waterspellen waren:   sponsen lopen, hindernis baan,voetbal en slagbal.  Spongenlopen: was wel leuk je moest heel de emmer vol maken met spongen en dan had jouw groepje gewonnen. Bij de hindernis baan: moest je eerst op klossen lopen daarna moest je een balletje op een lepel houden dan onder de doek kruipen en dan met de skippybal naar de overkant en dan was een ander kind die het opnieuw moest doen. Voetbal: je had een bepaalde tijd en dan moest je zoveel mogelijk scoren en dan had je gewonnen. Slagbal: je moest tegen een groep de eerste groep heeft de slag en dan als je geslagen hebt moet je zo hard mogen lijk rennen tot je bij de andere kant ben dan heb je een punt en de groep die in het veld staat moet de bal zo snel mogen lijk vangen of pakken en dan naar de brander gooien en die brand de bal af als je niet op tijd bij een paal staat heeft die groep een strafpunt.

Kelly

’s Ochtends  had de bovenbouw Atletiek en de onderbouw had spelletjes.  Bij het atletiek hoorde: 60m sprint, 400m, hoogspringen, verspringen, grote bal en kleine bal.
De spelletjes waren voetballen, watersponzenrace,  slagbal  en hindernislopen.
Bij atletiek was het heel erg leuk. Vooral het verspringen en hoogspringen.
De spelletjes waren ook erg leuk. Bij de hindernisbaan moest je eerst klossen lopen zigzaggend langs de pionnen en daarna met een balletje op een lepel lopen en toen onder een doek door kruipen. En dan naar het einde. Voetbal was ook erg grappig ons team had wel 2 keer verloren maar goed het ging om het spel. bij sponzen lopen moest je, je in een emmer met water doen en als  de vorige dan terug was gekomen moest je rennen met je spons en dan aan de overkant moest je hem uitknijpen. Maar je moest wel uitkijken dat de emmer niet omviel.

Jasmijn