Schoolkampioene Ginger leest voor in het Cromwiel

Hallo ik ben Ginger en ik heb meegedaan aan de nationale voorleeswedstrijd van Steenbergen. Ik zal een beetje vertellen hoe het werkt.

Eerst moet je natuurlijk van je school winnen voor je aan de nationale rondes mee mag doen, en dan mag je pas in de bibliotheek of in het Cromwiel voorlezen. Als je dan mag voorlezen is dat heel leuk maar ook spannend. Je moet eerst een stukje over je boek vertellen (ik had het boek Oorlogsgeheimen) en dan mag je voor gaan lezen . En als je geweest bent mag je luisteren naar de andere kinderen die ook voor gaan lezen . Als alle kinderen zijn geweest is het even pauze, en dan gaan ze met een spel verder. En als je dat spel hebt gespeeld komt de uitslag……….en dat is super spannend.

Uiteindelijk heb ik niet gewonnen , maar niemand pakt het mij nog af!!