Nieuwsbrief JGR.9 no.6 / juni 2013

 

De kalender: zie schoolagenda

 

Schooljaar 2013-2014

Groepsbezetting:

Groep   1-2 A Juf.   Marja / Juf. Carla M.
Groep   1-2 B Juf.   Rian / Juf. Brigitte
Groep   1-2 C Juf. Sandra D. / Juf. Ingrid
Groep   1-2 D Juf. Geeske / Juf. Marjoleine
Groep   3 A Juf.   Rosalinda
Groep   3 B Juf.   Edith
Groep   4 A Men.   Iwan
Groep   4 B Juf.   Neeltje
Groep   5 A Men.   Jan       ( Maandagen Juf. Carla   Mulders)
Groep   5 B Men.   Will
Groep   6 A Men.   Jack     ( Dinsdagen Juf. Hilde )
Groep   6 B Juf.   Joyce  / juf-men???
Groep   7 A Juf.   Marieke
Groep   7 B Juf.   Anouska / juf-men ???
Groep   8 A Men.   Wietse Visser
Groep   8 B Juf. Sandra K. / Juf. Bernadette

 

Benoeming:

Met ingang van 1 augustus a.s. wordt Wietse Visser benoemd als leerkracht en per 1 augustus 2014 als adjunct-directeur op onze school. Op een later moment zal meneer Wietse zich nog nader voorstellen.

 

 

Vakantierooster en vrije dagen   

Herfstvakantie                       14 oktober t/m 18 oktober  2013

Kerstvakantie                        23 december 2013 t/m 03 januari 2014

Voorjaarsvakantie                03 maart – 07 maart 2014

Meivakantie                           28 april t/m 09 mei 2014

Pinkstervakantie                   09 juni – 13 juni 2014

Zomervakantie                       11 juli – 24 aug. 2014

 

Vrije dagen

Goede vrijdag             2014    18 april 2014

2e Paasdag                   2014    21 april 2014

Hemelvaart                 2014    29 en 30 mei 2014

Laatste schooldag        2013    11 juli 2014 vanaf 12.00 u.

 

Vrije maandagen / vrijdagen:

Maandag         09-09-2013    en        03-02-2014

Vrijdagen        06-12-2013     en        18-04-2014

 

Extra gruitdag

Sinds enkele jaren hebben we op onze school op woensdag GRUITDAG. Die dag mogen de kinderen alleen groenten of fruit mee naar school nemen. Omdat wij op school gezond gedrag willen bevorderen en omdat we het belangrijk vinden dat onze kinderen gezond eten, hebben we besloten om wekelijks een extra gruitdag in te voeren: op donderdag. Maar we zullen het  zeker toejuichen als de kinderen op maandag, dinsdag en/of vrijdag ook groenten of fruit meenemen!

Met ingang vanaf volgend schooljaar hebben we dus voortaan GRUITDAG OP WOENSDAG EN DONDERDAG. Uiteraard geldt dit alleen voor tijdens de kleine pauze.

 

Koningsspelen:

Wij kijken terug op gezellige Koningsspelen waarbij we genoten hebben van heerlijke muffins met een koninklijk tintje.

Bedankt Dawn Foods International BV

Meldpunt Veilig Verkeer gelanceerd

Minister Schultz Van Haegen heeft vandaag het Meldpunt Veilig Verkeer van Veilig Verkeer Nederland gelanceerd. Op dit meldpunt kunnen mensen een onveilige verkeerssituatie melden. Ruim 8.000 situaties zijn al doorgegeven aan VVN en 70% van de mensen die dat hebben gedaan wil actief betrokken zijn bij het oplossen van de onveilige situaties.

VVN en het ministerie willen er met het meldpunt voor zorgen dat mensen toegerust zijn om zelf een steentje bij te dragen aan verkeersveiligheid en tevens hun betrokkenheid aanmoedigen. Bij het meldpunt werkt VVN samen met burgers, overheden en maatschappelijke partners. Het gaat uitdrukkelijk niet alleen om melding maken van een onveilige verkeerssituatie: actief meedenken en -werken aan een oplossing is een belangrijk onderdeel van de werking van het meldpunt. Verkeersveiligheid raakt immers iedereen en dagelijkse weggebruikers zijn goed in staat om onveilige situaties te herkennen en gezamenlijk actie te ondernemen om verbetering aan te brengen.

Diverse maatschappelijke partners, zoals Veiligheid.nl, de politie, Jantje Beton, ANBO, MAG, de KNHS en de ANWB willen hun kennis en expertise graag inzetten voor het Meldpunt. En allemaal vanuit dezelfde passie voor veilig verkeer. Bijzonder verheugd is VVN over de aansluiting van prominente private partijen zoals SITA en Toyota die zich vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid als partners aansluiten bij het meldpunt. Samen met SITA start VVN medio juni het domein “Samen zie je veiliger” van waaruit het doen van meldingen van verkeersonveilige situaties wordt gestimuleerd. In september activeren Toyota en VVN voor de derde achtereenvolgende keer het samenwerkingsdomein “Veilig Uit & Thuis”, waarbij het gaat om het melden van onveilige situaties op weg naar sportclubs.

Dus kent u een onveilige verkeerssituatie bij u in de buurt of komt u deze vaak onderweg tegen, meld dit bij het Meldpunt Veilig Verkeer

 

Kinder-Kledinginzameling Bonaire

Wij zamelen kinderkleding in ( schone en nog goed uitziende kleding) voor de kinderen op

Bonaire. Het gaat alleen om zomerkleding.

Gooi alstublieft geen kleding weg, maar lever het in op school. U kunt deze in zakken, na dit gemeld te hebben bij een van de leerkrachten, in de loods plaatsen

Bedankt voor uw medewerking want u maakt hier echt veel kinderen blij mee op Bonaire.

Anja Jacobs

 

 

Op schoolreis in de Biesbos

We zijn donderdag met schoolreisje in de Biesbos geweest.

Eerst gingen we met de boot naar een plek met allemaal natuur.

Met het varen zagen we een beverglijbaan we kwamen ook een tak tegen die helemaal was afgekloven door een bever.

We hebben snel een boterham gegeten en zijn op avontuur gegaan.

Eerst moesten we een spel doen dat was: takken zo snel mogelijk zonder strafpunten in een boot leggen en er daarna gelijk weer eruit halen .

Daarna moest je met groepjes een hut bouwen van vroeger. En ook weer zo snel mogelijk uit elkaar halen

 

De Biesbosch

Christel Visch

Op schoolreis naar de Biesbosch. Ik dacht dat de Biebosch niet zo leuk zou zijn, er zou die dag ook veel regen vallen en misschien sneeuwen. Het schoolreisje ging gewoon door.

Die ochtend liepen ik, Jasmijn, Quinty en Marieke naar school en waren aan het praten over de Biesbosch. Toen we op school aan kwamen en naar binnen moesten vertelde de juf dat de sportdag morgen niet door ging jammer genoeg maar schoolreis ging gewoon nog steeds door. Ik ging in de bus naast Jasmijn zitten. Het duurde een uur rijden. Toen we er waren moesten we met een man mee naar een ruimte waar je op een stoel moest gaan zitten. We moesten zwemvesten aan doen omdat we met een boot er naar toe moesten varen. Toen we daar waren moesten we onze tassen op een zeil leggen en gingen wij groep7a eerst in groepjes wij waren met zijn negenen: Quinty, Lieke, Jasmijn, Agnes, Marieke, Agelya, Raymond, Jari en ik zelf. Wij moesten beginnen met een hut maken en afbreken. Daarna moesten wij roeien in een bootje dat ging moeilijk. Daarna moest ons groepje laden en lossen. Soms was het zwaar maar meestal niet. Toen moesten we weer terug naar de tassen daar konden we nog wat eten en drinken.

Toen moesten we in het bos, ook weer in de zelfde groepjes en de begeleider was Hans. Hij was heel lief en aardig. In het bos moesten we spulletjes zoeken. Soms moesten we door de plassen lopen. Het was er eng. Toen moesten we weer terug en de tassen pakken, weer met de boot terug. Bij de bus gingen sommige omkleden. In de bus zat ik weer bij Jasmijn. Het was eigenlijk best wel leuk. Toen we weer aankwamen in Steenbergen ging ik alles vertellen aan mijn moeder.

Einde

 

 

Eredivisie speler  Gummarus

 

  • Hoe heet je?: “Mitch Simon.”
  • Hoelang zit je al op basketbal?: “Ik speel al 7 jaar basketbal en ik vind het nog even leuk.”
  • Waar ben je begonnen?: “ik ben bij simpel dribbel begonnen later ging ik naar de Giants in
  • Bergen op Zoom “
  • Wat ga je doen volgend jaar?: “Ik speel volgend jaar eredivisie dan moet ik tegen clubs uit het hele land.”
  • Hoe vaak ga moet je trainen als je in de eredivisie speelt?: “Ik train dan 4 keer per week.”
  • hoe vaak train je nu?: “Ik train nu drie keer per week en ik train ook nog bij de kern dat is meestal op een zondag.”
  • Wat vind je er van dat je eredivisie mag spelen?: “Ik vind het erg leuk om in de eredivisie te spelen want niet veel kinderen kunnen zeggen dat ze eredivisie speler zijn.”
  • Wat is je droom voor later?: ”Dat ik in de NBA speel dat is de belangrijkste competitie van de wereld.”
  • Denk je dat je zo ver gaat komen in het basketballen?: “Ik weet het nog niet precies maar ik

hoop het wel.”

 

bedankt voor het interview vond je het leuk?:”ja heel erg leuk.”

 

 

Zwemteams:

Afgelopen zaterdag hebben onze zwemteams weer topprestaties laten zien! Een geweldig leuke dag hebben we met elkaar gehad in het zwembad van Oss. Beide teams hebben verschillende onderdelen gezwommen tegen andere scholen uit Noord- Brabant. Team 2 wist de vijfde plaats te behalen en team 1 de derde plaats op het podium! Heel trots zijn wij als team!

 

We wensen de kinderen van team 1 heel veel plezier en succes aanstaande zaterdag bij de Nationale schoolzwemkampioenschappen in Nieuwegein!

Avondvierdaagse.
Beste jongens en meisjes en jullie ouders en/of verzorgers.
Zoals jullie misschien al weten organiseert W.V.S. De Blaar binnenkort weer de avondvierdaagse.

– De avondvierdaagse wordt dit jaar gelopen van maandag 10 juni t/m donderdag 13 juni.

– De start is iedere avond om 19.00 uur vanaf het sportpark.

– De afstanden zijn 5 en 10 km.

Ook dit jaar is het weer mogelijk om via school mee te doen! Het voordeel van het via school meedoen is, dat het goedkoper is als je met een grote groep meeloopt, en dat je  twee avonden een traktatie krijgt. Bovendien heeft de ervaring geleerd dat het veel wachttijd bespaart elke avond in de sportkantine (je hoeft niet zelf af te melden) en bij de medailleuitreiking.

*          Als oudervereniging organiseren wij dit, maar wij verwachten wel dat jonge kinderen begeleid worden door een ouder. Wij hopen dat u er begrip voor heeft dat de kinderen die van hun ouders alleen mee mogen lopen niet door ons begeleid worden. Meelopen is dus verder voor eigen verantwoording!! Wij kunnen tenslotte met een paar personen geen 100 kinderen in de gaten houden, omdat zij allemaal een ander tempo lopen.

*          W.V.S. De Blaar heeft dringend verzocht of kinderen die de 10 km lopen ook begeleid kunnen worden door een volwassene.

*          Degenen die meedoen krijgen op twee avonden een muntje, wat je in kunt leveren om een traktatie te krijgen. Je moet je dus wel iedere avond melden! Ook moet je minimaal 3 avonden meegelopen hebben om een medaille te krijgen.

*          De laatste avond zou het leuk zijn als de grote kinderen hun gymshirt zouden dragen met het Gummaruslogo. Ook zou het fijn zijn om deze avond zoveel mogelijk als groep te eindigen. Het vaandel van school wordt deze avond ook meegedragen.

Doe je mee? Lever je briefje met (liefst gepast geld) 2 euro 50 p.p. dan in op 3,4 of uiterlijk 5 juni op school in de overblijfruimte bij de hoofdingang. Hier zit Jennifer van Tillo op deze dagen van 8.45 – 9.00 uur om het geld + het aanmeldingsbriefje in ontvangst te nemen. Je mag het ook in de brievenbus doen op Koudenberg 43.

Brugklasweek:

 

In de week van 10 juni tot en met 14 juni hebben de leerlingen van de groepen 8 een brugklasweek.

De twee groepen 8 zijn dan voor deze week omgetoverd tot Gummaruscollege.

De brugklasweek houdt in dat de groepen 8 les krijgen van docenten uit het voortgezet onderwijs. Deze docenten zijn werkzaam op het Rijks, Juvenaat, Prinsentuin, Moller Bergen op Zoom en het Ravelijn.

De leerlingen krijgen lesuren van 45 minuten, waarin ze steeds van lokaal wisselen en naar een andere docent gaan. Leerlingen krijgen bijvoorbeeld,  techniek, biologie, natuurkunde, wiskunde en Latijn.

In deze week kunnen ze proeven hoe het volgend schooljaar voor hen gaat worden.

Wij hopen dan ook dat het een leerzame, maar vooral ook leuke week wordt, waarin ze niet alleen kennismaken met de vakken en docenten, maar ook regels en afspraken die op het voortgezet onderwijs gelden.

 

De mentoren Juf Anouska, juf Marieke en Juf Dorien