Nieuwsbrief JGR.9 no.2 februari 2013

Kalender: zie schoolagenda

 

Stichting Breek-4u.nl
Telefoonnummer: 088- 7420472
Mobiel: 06-44807609 

Vanaf heden is Stichting Breek-4u te bereiken op een nieuw telefoonnummer namelijk 088 7420472.
Ons postadres is ongewijzigd.

 

Kanjer
Groep 3a werkt ook wekelijks met Kanjer. Inmiddels zijn we aangekomen bij verhaal 11. Max staat in groep 3 centraal, hij is de kanjer en laat zien hoe je met elkaar, in bepaalde situaties om kunt gaan.

Complimenten geven vinden wij heel belangrijk, want daar krijgen wij een blij gevoel van en dit stralen we dan ook uit. Complimenten worden gegeven over hoe iemand eruit ziet, over hoe iemand zich gedraagt, en over dingen die iemand heel goed kan.

Voorbeeld :      ‘ Ik vind het fijn dat ik vaak met jou mag spelen’.

                        ‘Ik vind dat jij mooie schoenen aan hebt’.

                        ‘Jij kan heel goed lezen’.

Ook doen wij veel vertrouwensoefeningen samen, want we willen elkaar laten weten dat we te vertrouwen zijn.

Stoelendans op de kanjermanier à zonder afvallers !              Eindresultaat : 20 kinderen We zijn begonnen met 20 kinderen en 20 stoelen.                                   Samen op 6 stoelen !!
Elke ronde ging er één stoel af, en moesten er                          We helpen elkaar !

Kinderen een stoel met elkaar delen.

 

Armen om elkaars schouders :

Zonder elkaar los te laten zijn we op de grond gaan zitten en weer terug opgestaan.

Een menselijke stoel – wij dragen elkaar op handen , zo trots zijn we op elkaar !

Foto’s: zie kanjertraining elders op de website.

 

Kanjertraining in groep 6a
In groep 6a hebben we de volgende oefeningen gedaan. De afspraken zijn inmiddels wel bekend, ze staan al omschreven in de andere stukjes bij de groepen die al aan de beurt zijn geweest.
– We hebben onszelf voorgesteld. Hoe? Sta stevig, met je voeten iets uit elkaar; Sta rechtop; laat je handen in elkaar rusten; kijk bij elke zin naar iemand anders, spreek duidelijk

 – Achterover laten vallen. Het gaat hierbij om vertrouwen hebben in elkaar. Hoe? Sta rechtop, houd je armen opzij, laat je naar achteren vallen zonder naar achteren te stappen.

 – Iets aardigs zeggen. Voorbeeld: je kunt goed tekenen/je bent behulpzaam.

– Iedereen hoort erbij. We hebben met een bal in de kring naar elkaar gegooid, iedereen moest aan de beurt komen. Vervolgens begint de laatste weer en gooit de bal naar degene waarvan hij hem heeft gekregen.

 -Vertrouwen en te vertrouwen zijn. Je loopt met gesloten ogen, de anderen vangen je op bij je schouders, draaien je om en je loopt weer door

Er komt nog meer aan bod, dit waren enkele voorbeelden tot nu toe. Zie foto’s bij kanjertraining elders op de website.

 

Zwemmers gezocht

De regionale schoolzwemkampioenschappen worden dit jaar gehouden op zaterdag 9 maart 2013 in Bergen op Zoom. Een team bestaat uit 6 zwemmers van verschillende leeftijden. Dit jaar zouden wij graag met meerdere teams meedoen.

Als er kinderen zijn die graag meedoen met de schoolzwemkampioenschappen geef het dan voor 1 februari 2013 door aan juf Edith, edith.veraart@lpsnet.nl dan zal de werkgroep kijken hoe we de teams kunnen vormen.

 

Privacy:
Wanneer er activiteiten met leerlingen plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld schaatsen, dan is het leuk om foto’s daarvan te kunnen bekijken. Als school proberen wij hier rekening mee te houden en zoveel mogelijk foto’s op onze website te plaatsen. Iedere ouder heeft hier toestemming voor gegeven of bezwaar tegen gemaakt bij de aanmelding op onze school. We hebben gemerkt dat bij sommige schoolactiviteiten ouders zelf foto’s van leerlingen (buiten de eigen kinderen) op Facebook plaatsen. Dit is in strijd met de privacywetgeving en ook niet iedere ouder stelt dit op prijs. Wilt u hier a.u.b. rekening mee houden en eventueel gepubliceerde foto’s verwijderen? Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

Afscheid Ton Scheepers:
We gaan afscheid nemen van onze meneer Ton. Hij heeft altijd met veel plezier in het onderwijs gewerkt. Eerst alleen op basisschool De Biezenhof in Halsteren, maar sinds enkele jaren ook voor 2 dagen bij ons op school. Meneer Ton gaat het onderwijs verlaten en zal zowel afscheid nemen op De Biezenhof, als op onze school. Zijn laatste dag op de Gummarus is 8 februari a.s. We zijn nog aan het bekijken hoe we met de kinderen afscheid van hem zullen nemen

 

 Voorleeskampioenschap:
Op zaterdag 12 januari heeft onze Birgit van Bavel, voorleeskampioen van de Gummarusschool, op een fantastische manier onze school vertegenwoordigd in de voorronde van de nationale voorleeskampioenschappen.
Deze happening vond dit jaar plaats in de bibliotheek van Steenbergen. Birgit moest daar strijden tegen 8 andere voorlezers. Het werd een hele spannende strijd waarbij heel goed werd voorgelezen door veel kandidaten. De jury heeft lang moeten overleggen, maar uiteindelijk werd Robin Dijkshoorn van de Maria Regina basisschool tot winnares uitgeroepen.
Voor Birgit was het een hele leuke en leerzame ervaring!

 

Inschrijfformulier optocht Gummarusschool 8 februari 2013

leerlingen van groep 5 t/m 8.

INLEVEREN VOOR 1 FEBRUARI 2013!

 

Naam/namen:               ……………………………………………………

 

……………………………………………………

 

……………………………………………………

 

……………………………………………………

 

Groep:                         ……………………………………………………

 

Groepsleerkracht:        ……………………………………………………

 

Doet/doen mee als:

O enkeling                   O paar                         O kleine groep

 

Mijn/ons motto is: ……………………………………………………

.