Nieuwsbrief JGR.8 no.10 – oktober 2012

 

 

De kalender: zie schoolagenda

 

Verkeersweek.
In september hebben we op school en fantastische week over het verkeer gehad. Alle groepen hebben een tocht gelopen of gefietst. Dit zou onmogelijk zijn geweest zonder de hulp van vele enthousiaste ouders en grootouders. Heel hartelijk bedankt voor jullie inzet.
Ook groep 8  moeten we bedanken voor hun hulp bij het kabouter pad bij de kleuters.
Bedankt ook Perry Rombouts voor het beschikbaar stellen  van de vrachtwagen voor de dode hoek. Tevens alle verkeersouders bedankt voor de inzet om deze week mee te organiseren.

De kinderen hebben er van genoten.

 

Schoolfotograaf
Maandag 01 oktober is het weer zover, dan komt de schoolfotograaf. 
Er is ook weer een mogelijkheid om een broertje/zusje foto te laten maken voor kinderen waarvan de broertjes of zusjes nog niet op school zitten.
Dit kan van 12.00 uur tot 13.00 in de speelzaal.
De broertjes en zusjes die beide op school zitten worden onder schooltijd gemaakt en daar hoeft u niet bij aanwezig te zijn

BORNEO
Drie van onze leerlingen gaan met hun ouders voor zes maanden naar Borneo om daar ontwikkelingshulp te verlenen. De familie Geilings vertrekt begin oktober richting Borneo en de kinderen nemen op school afscheid op 5 oktober a.s.

Ze gaan werken op het ‘Living Waters Village’ project. Hier worden ongeveer 500 hulpbehoevende kinderen opgevangen. Ze krijgen er onderdak, kleding, voeding, medische  zorg en onderwijs. Wanneer u op de hoogte wilt blijven via nieuwsbrieven, dan kunt u zich registeren op de website van de familie Geilings: www.wegaanopreis.nl Meer informatie over het ‘Living Waters Village’ project kunt u vinden op www.heyboer.org

 

Kinderboekenweek.

Hallo wereld!
Op woensdag 3 oktober begint de Kinderboekenweek 2012. Natuurlijk gaan we daar op onze school ook aandacht aan besteden.  Tot 12 oktober zal in alle groepen het thema “Hallo wereld!” (met boeken ontdek je de wereld) aan bod komen.          De opening op 3 oktober zal geheel in het teken van het thema staan…………

 

Waterbaan voor de kleuters,
Onze kleuters spelen regelmatig met een waterbaan. Er is er inmiddels al eentje versleten. Is er iemand die thuis nog zo’n soort waterbaan heeft staan? (Een andere variant is ook prima!) Wordt er toevallig niets meer mee gedaan?

Wij zouden er heeeeeeeel blij mee zijn.

 

Nationaal Schoolontbijt.
Op woensdagochtend 31 oktober neemt onze school weer deel aan Het Nationaal Schoolontbijt. Dit betekent dat uw zoon of dochter het ontbijt thuis een keertje over mag slaan. Bakkerij ‘het Bakhuys’ in samenwerking met de stichting ‘Het Nationaal Schoolontbijt’ zal ons voorzien van heerlijke broodjes inclusief gezond beleg en iets lekkers te drinken.

In de aanloop hiernaartoe wordt in alle groepen het belang van een goed en gezond ontbijt besproken en ontvangen de leerlingen hier verschillende informatie over. Zie ook www.schoolontbijt.nl.

Voor de ochtendpauze van 10.15 of 10.30 dient wel een groente- of fruithap met iets te drinken meegebracht te worden. 

 

Gewoon even lekker samen ontbijten !

 

Kanjer groep 8b:
Omdat we dit jaar weer een nieuwe groep hebben, zijn we gestart met elkaar te leren kennen. De petten waren nog bekend en na een korte herhaling zijn we begonnen met de kennismakingskring. De kinderen stonden in een binnen kring en een buitenkring.  Ze mochten elkaar vragen stellen over van alles. Maar het moesten wel vragen zijn waarbij er met meer dan 5 woorden antwoord gegeven kon worden. Dus open vragen. Ook kijk je elkaar aan als je met elkaar praat. Afspraak was ook dat als iemand liever geen antwoord gaf,  hij/zij dit mocht zeggen, zonder dat er raar om gedaan werd. Na een minuut draaide de kring door en hadden ze iemand anders tegenover zich om vragen aan te stellen.  Na een tijdje gingen we bespreken wat iemand vertelt had, want als je een vraagt stelt, moet je ook goed naar de ander zijn antwoord luisteren.

Ook hebben we een les “wie ben ik” gespeeld, waarbij iedereen iemand van de klas was. Door vragen te stellen moest je erachter komen wie je was. Daarbij was het belangrijk goede vragen te bedenken met de vorige les in het hoofd.

Dan de les” hoe goed kennen we elkaar”. De kinderen mochten opschrijven, wat ze later wilden worden. Sommige dachten dat ze het wel wisten en dat het een makkie zou zijn. Maar er werden steeds twee kinderen in de klas tegenover elkaar gezet. Ik vroeg dan steeds wie van deze twee wil er graag architect worden of, lerares enz. Dan werd het toch wat moeilijker. De echte goede vrienden/vriendinnen wisten het wel.

Tot zover het kennis maken. Nu gaan we ook verder met het werkboek en de vertrouwensoefeningen die daarin staan. Zoals elkaar beoordelen op de petten. Met respect je mening over iemand geven, die zelf vind dat hij nauwelijks gedrag vertoont behorende bij  de rode pet, terwijl anderen dat wel vinden. Dit bespreken we met respect naar elkaar en hoe het voelt om dit te horen van je klasgenoten. Je merkt dat dit misschien wel een leermomentje over jezelf kan zijn.

Tot zover  dit berichtje van de kanjers van groep 8b.  

 

Kanjer groep 1-2b
Deze kanjerles zijn we begonnen met het luisteren naar het tweede verhaal uit het Kleine Kanjerboek.
Zo te zien zijn de kinderen erg geboeid door het verhaal over Max en de bewoners van het dorp.
Ieder dier uit het dorp heeft een eigen kleur die overeenkomt met de kleur van de petten.
Na het verhaal spelen we ook nog een spel. Deze keer gaat het over vertrouwen hebben in elkaar.
Want wij zijn allemaal Kanjers en kunnen elkaar vertrouwen.
Ook de juf vertrouwt erop dat de kinderen haar op kunnen tillen zonder te laten vallen
Natuurlijk vertrouwen we ook elkaar, dus mochten de kinderen dit ook bij elkaar doen.
Samen helpen we elkaar en vertrouwen we elkaar zodat we ons veilig voelen.

 

Scholen Tennis Toernooi Steenbergen

 Heb jij altijd al een keer Tennis kampioen van de school willen zijn….

of vind je het gewoon leuk om te tennissen

 

Schrijf je nu in voor het Scholen Tennis Toernooi.

 

De sportcoaches van de Gemeente Steenbergen organiseren voor de eerste keer het

Scholen Tennis Toernooi Steenbergen.

Aan dit toernooi kunnen alle kinderen van de 4 basisscholen van Steenbergen en de Welberg mee doen. Dit zijn dus de scholen Maria Regina, Gummarus, Pius X en de Nieuwe Veste.

Het scholen tennis toernooi zal plaats vinden bij T.V. Steenbergen, gelegen aan de Wipstraat te Steenbergen. Ook de kinderen die geen lid zijn van de tennisvereniging kunnen gewoon deelnemen. Zo kan je op een leuke manier kennis maken met Tennis.
Het toernooi zal op woensdagmiddag 17 oktober (herfstvakantie) van 12.00 uur tot 16.00 uur gehouden worden. Er zullen singels (een tegen een) en dubbels ( twee tegen twee)gespeeld worden in verschillende categorieën. De categorieën zijn verdeeld in t/m8 jaar, t/m11 jaar en t/m14 jaar.
Ook kan je tijdens het toernooi tafeltennissen en er zal een springkussen aanwezig zijn.
Deelnemen kost 1 euro die je betaald bij de start van het toernooi.
De deelnemers van het toernooi krijgen ook wat te drinken en te snoepen..
Neem je eigen racket mee, als je er geen hebt of niet kan lenen vermeld dit dan in de mail.
Schrijf je dus snel in!!

Dit kan door middel van een mail te sturen naar:

L.vandongen@gemeente-steenbergen.nlDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

met daarin de volgende gegevens

Naam kind, school/groep, leeftijd, email, telefoonnummer ouder/verzorger.

Opgeven vóór 10 oktober 2012.

Zijn er nog ouders/ verzorgers/ ooms/ tantes/ opa’s/ oma’s/ of wie dan ook die wil helpen, meld dit dan bij de inschrijving.