Nieuwsbrief JGR.7 no.11 november 2011

De kalender: zie schoolagenda

Het Nationaal Schoolontbijt.

Op woensdagochtend 2 november neemt onze school weer deel aan Het Nationaal Schoolontbijt. Dit betekent dat uw zoon of dochter het ontbijt thuis een keertje over mag slaan. Bakkerij ‘het Bakhuys’ in samenwerking met de stichting ‘Het Nationaal Schoolontbijt’ zal ons voorzien van heerlijke broodjes inclusief gezond beleg en iets lekkers te drinken.

In de aanloop hiernaartoe wordt in alle groepen het belang van een goed en gezond ontbijt besproken en ontvangen de leerlingen hier verschillende informatie over. Zie ook www.schoolontbijt.nl.

Voor de ochtendpauze van 10.15 of 10.30 dient wel een groente- of fruithap met iets te drinken meegebracht te worden. 

Gewoon even lekker samen ontbijten

 

Opvallen bij slecht zicht


Tijdens de verkeersles hebben we aandacht besteed aan lopen en fietsen bij slecht zicht. Automobilisten moeten voetgangers en fietsers al van ver kunnen zien. Anders staan ze niet op tijd stil als het nodig is.

Een veilige fiets kan daarom niet zonder:

– een goed werkend voor- en achterlicht;

– reflectoren in de trappers;

– een rode achterreflector;

– zijreflectie in de wielen.

Opvallen kan ook met kleding:

– bij regen, schemering en in het donker valt felle of lichtgekleurde kleding het beste op;

– bij mist overdag zie je donkergekleurde kleding het beste;

– reflecterende strips helpen ook om beter op te vallen.

Ouderinformatie

Wanneer moet het licht aan?

Zeker overdag doen kinderen nooit uit zichzelf het fietslicht aan. Ze zien toch nog genoeg? Ze beseffen niet dat door anderen gezien worden veel belangrijker is. Maak met uw kind daarom de afspraak dat het het fietslicht in ieder geval aandoet als:

– de straatverlichting aangaat;

– andere fietsers het licht aanhebben;

– de etalageverlichting gaat branden.

 

Idee
Als kinderen meerijden in de auto, kunt u hen er op wijzen hoe slecht een fietser zonder licht te zien is. Doe dat regelmatig en het liefst in het donker ’s avonds en bij slecht zicht overdag.

Oudercomité:
De start van het nieuwe schooljaar heeft binnen het oudercomité weer wat wijzigingen gebracht. Zo nam Ellen van der Minnen afscheid als penningmeester. Haar taak is overgenomen door Cindy Dam.

Uiteraard is het comité aangevuld met twee ouders die dit jaar de groepen 1 vertegenwoordigen. De ouders van de kinderen van groep 1 hebben hun stem uitgebracht waarbij de meeste stemmen voor Manuela Vergeer en Eveline van Kaam waren. Afgelopen maandag hebben de dames de eerste vergadering bijgewoond.

De eerst volgende vergadering van het oudercomité zal tevens de algemene ledenvergadering zijn waarvoor alle ouders van harte worden uitgenodigd. Deze vergadering vindt plaats op maandag 21 november 2011.

 Ingang groep 1-2:
Omdat dit voor ons een onoverzichtelijke hoek is en er geen enkele kijk op is wie daar langs naar binnen komt is in het verleden afgesproken deze deur na aanvang school op slot te doen.  Nu gebeurt het dat u als  ouders net even iets later weggaat en  logischerwijs kiest voor deze uitgang. Merkt u dat deze deur al afgesloten is dan een vriendelijk verzoek deze niet open te doen maar te kiezen voor de hoofdingang. Met dank voor uw medewerking.

 

Pietendag:
Op dinsdag 22 november organiseren we voor de kleuters weer een Pietendag. De gehele dag ondernemen de kinderen allerlei activiteiten in het thema van Zwarte Piet. Ze moeten een letter maken, pietengym doen, van dakgoot naar dakgoot slingeren (niet echt hoor,) en we gaan het paard van Sinterklaas verzorgen. En aan het eind van de dag krijgen de ze een pietendiploma. De kinderen die willen, mogen die dag verkleed als Piet naar school komen.

Zoals u al eerder las, gaan de kinderen het paard van Sinterklaas verzorgen. Hiervoor moeten we naar Halsteren. U begrijpt het al……. We hebben weer vervoer nodig. Na de herfstvakantie komt er bij elke klas een brief te hangen waarop u kunt inschrijven als u het leuk vindt om te gaan.

Op 21 november maken de kleuters pepernoten. Die hebben we nodig tijdens de Pietendag. Ook hierbij hebben we hulp nodig. Het zou fijn zijn als er 2 ouders zijn die ons die middag willen helpen: deeg klaar maken, deeg klaar leggen, kinderen helpen, tafels poetsen voor de volgende klas etc. Daarnaast hebben we hulp nodig van ouders die de pepernoten willen afbakken. Ook hier voor komt een lijst te hangen bij de klas van uw kind.

We denken dat het weer een hele leuke dag gaat worden.

NIO-toets groep 8:
Op donderdag 24 november wordt in groep 8 de NIO test afgenomen. Dit is een capaciteitenonderzoek en wordt afgenomen door EDUX. Nadere uitleg over deze test krijgt u van de leerkracht in de week ervoor. Er volgt hiervoor nog een uitnodiging.