Nieuwsbrief JGR 7 no 1 januari 2011

 

Geachte ouders

De kalender: zie schoolagenda  

Het team van de Gummarus wenst u allen prettige kerstdagen en een gezond 2011

 

 Personeel:
Geboren Joris zoon van juf. Marieke.

 

MR.

Hallo,

Bij deze laat ik iedereen even weten dat ik gekozen ben om deel te nemen in de MR. Inmiddels heb ik mijn eerste vergadering al achter de rug. Vanzelfsprekend ga ik me hier enorm voor inzetten. Iedereen bedankt voor zijn/haar stem.

Groeten Anniek Uitdewilligen-Koolen

Communicatie:
Veel informatie verloopt tegenwoordig middels e-mail. Ook wij gaan mee in deze ontwikkeling. Om het uitgaan van allerlei briefjes tegen te gaan wordt tot op heden gebruik gemaakt van de ouderinfo. Niet altijd de meest directe manier, daarom maken veel collega’s, groepen, gebruik van de mail.
Voor u ook een makkelijke, directe manier om de leerkracht van uw kind te benaderen met eventuele vragen en /of het doen van mededelingen. Het is voor velen al een gewoonte om ’s-morgens eerste de mail te openen. Hiervoor hebben zij natuurlijk wel uw e-mailadres voor nodig.
Of we in de nabije toekomst ook de ouderinfo via de mail gaan verspreiden is momenteel een punt van onze aandacht.

Het Nationale Voorleesontbijt:
Op woensdag 19 januari mogen alle kinderen hun brood en drinken mee naar school brengen om het ’s ochtends in de klas op te eten en te drinken.Ze hoeven dat die ochtend dus niet thuis te doen.

Dan is Het Nationale Voorleesontbijt!

Waarom doen wij mee aan Het Nationale Voorleesontbijt?

Voorlezen is belangrijk omdat het goed is voor de taalontwikkeling en het vergroot de woordenschat. Praten over een verhaal of illustratie stimuleert de fantasie. Kinderen herkennen situaties en emoties uit hun eigen leven en leren de emoties onder woorden te brengen. Kinderen die vaak worden voorgelezen, hebben later minder moeite om zelf te leren lezen.
Elk kind ontbijt in zijn/haar eigen klas terwijl er voorgelezen wordt.
Natuurlijk wel fruit meebrengen voor in de pauze……..
We wensen alle leerlingen alvast smakelijk eten en veel luisterplezier.

Pakjes drinken:
Wat fijn dat er al zoveel kinderen bekers meenemen, dat scheelt een hoop afval en is ook nog eens beter voor het milieu. Wij willen de ouders/ kinderen vragen om het nieuwe jaar weer zo verder te gaan en indien er toch pakjes mee worden genomen naar school deze thuis weg te gooien.

Dokter en tandartsbezoekjes:
De kerstvakantie staat weer voor de deur. Indien u binnenkort met uw kind naar de dokter/tandarts moet, vragen wij u de afspraken indien mogelijk in de vakantie of buiten de schooltijden te plannen. Zo worden de lessen niet gestoord en mist uw kind zo min mogelijk van zijn schooltijd.

Verkeersexamen groep 7:
Donderdag 14 april en vrijdag 15 april nemen de kinderen van de groepen 7 deel aan het theoretisch- en praktisch verkeersexamen. Op donderdag 14 april zal het theoretisch examen in de klas worden afgenomen. Het praktisch examen (vrijdag 15 april) zal dit jaar starten vanaf onze school. De leerlingen rijden individueel een route door Steenbergen. Wij zijn nog op zoek naar ouders die ons willen ondersteunen bij deze dag. Graag aanmelden bij Marjoleine en Joyce van groep 7.

Gratis sport- en speldag:
Op dinsdag 28 december organiseren TRAFO Steenbergen, V.V.Steenbergen en S.V. Diomedon een gratis sport- en speldag voor de kinderen van groep 3 t/m 8. 
Kinderen hoeven zich niet op te geven maar kunnen zich op de dag zelf melden in de sporthal ’t Cromwiel. Kinderen moeten zelf zorgen voor sportkleding en sportschoenen.
Aanvang: 9.45u, omstreeks 12.30u zal de dag afgelopen zijn.
Voor meer informatie neemt u contact op met bovenstaande verenigingen.

Theatervoorstelling Rob & Hetty
Op dinsdag 25 januari zullen de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 een voorstelling gaan bijwonen van poppentheater Rob & Hetty.
De voorstelling wordt gegeven in de theaterzaal van ‘t Cromwiel.
Aan het begin van de middag zijn de groepen 1/2 aan de beurt en wat later op de middag de groepen 3&4.

De kinderen uit de groepen 1/2 worden deze middag om 13:00 uur bij het Cromwiel verwacht. ( de kinderen die deze middag overblijven worden door de leerkrachten naar ‘t Cromwiel gebracht.

De kinderen uit de groepen 3&4 moeten om 15.30 uur bij ’t Cromwiel opgehaald worden.

Broertjes en/of zusjes mogen bij de leerkracht in de klas wachten tot zij opgehaald worden.

Gevonden voorwerpen
De mand met gevonden voorwerpen zit weer aardig vol met dassen, handschoenen, gymkleding etc.
Iets kwijt? Loop even langs en wie weet zit er iets van uw kind bij. Het is de zilverkleurige mand bij de hoofdingang.

Bezoek BC de Vloajestaampers:
Vrijdag 28 januari 2011 van 10.00u tot 10.45u zijn de groepen 7 uitgenodigd om een bezoekje te brengen aan de bouwclub, welke ouders zouden met ons mee willen? Bij goed weer gaan we lekker op de fiets, bij slecht weer zouden we graag met auto’s gaan.
Ouders die het leuk vinden om mee te gaan kunnen zich aanmelden bij Marjoleine en Joyce.

Hallo Jongens en meisjes (en papa’s en mama’s ook).

Zaterdag 8 januari 2011 is er een speciale gezinsviering.

De viering begint om 19.00 uur en is in de Vredeskerk naast de Gummarusschool.

Het thema van deze viering is “Jezus wordt door Johannes gedoopt (de doop van de Heer)”.
Voor deze viering zijn wij op zoek naar kinderen (kerks of niet kerks)  uit groep 3, 4 en 5 die het leuk vinden om in de kerk te zingen en/of te lezen.
Je hoeft hier niet speciaal voor te komen repeteren. We willen je alleen vragen om op 8 januari 2011 al om 18.30 uur in de kerk aanwezig te zijn zodat we even kunnen oefenen. Het zijn bekende liedjes (bijv. van de kinderkerst/paas/pinkster/communieviering),  dus je kent ze vast wel.

Als je het leuk vindt om op 8 januari 2011 te zingen en/of te lezen, mail dan onderstaande gegevens voor 5 januari 2011 door aan jcluijkx@home.nl

Of vul onderstaand briefje in en lever het uiterlijk  5 januari 2011 in bij :

Corina Luijkx

Kastanjelaan 11     

Tel: 850350

——————————————————————–

0     ik wil graag zingen en/of lezen tijdens de gezinsviering van zaterdag 8 januari 2011 en lever dit briefje uiterlijk 5 januari 2011  in en ik ben 8 januari om 18.30 uur aanwezig in de kerk.

Naam:

groep:

Telefoon:

Emailadres:

Ik wil: