Nieuwsbrief JGR.10 no.4; april 2014

De kalender: zie schoolagenda

Verkeersexamen  groepen 7.

Op donderdag 10 april 2014 vindt het jaarlijkse schriftelijke verkeersexamen voor de groepen 7 plaats en op donderdag 24 april zal het praktijkexamen plaatsvinden.

Om goed voorbereid aan het examen deel te nemen, kunnen de kinderen oefenen op www.vvn.nl/vvn-verkeersexamen, tevens is er een speciale app te downloaden voor Ipad, tablet en smart Phone.

Nadere informatie rondom het praktijkexamen volgt nog.

Wij wensen de kinderen veel succes bij de voorbereidingen en het landelijke examen

 

Paasviering

Dit jaar is de paasviering op donderdag 17 april. In de ochtend gaan de kinderen in hun eigen klas tjietsen. Tjietsen houdt in dat twee kinderen tegenover elkaar zitten met een hardgekookt ei. We zeggen met z’n allen het versje; “rikketikketik, jij en ik, eitje groot, eitje klein, wie zal onze koning zijn? Tjiets!

Op ‘Tjiets!’ botsen de kinderen met de eitjes tegen elkaar. Degene waarvan het ei heel blijft, gaat door naar de volgende ronde. Tot er per klas één winnaar overblijft. Dit kind is dan kampioen van de klas en mag ’s middags tegen de winnaars van de andere klassen tjietsen. Zo ontstaat er een tjietskampioen van de school. Dit wordt vast een groot spektakel!

                                                             

 ’s Ochtends neemt ieder kind één hardgekookt ei mee van thuis. Dit ei mag door uw kind versierd zijn op creatieve wijze, maar niet met stickers en materialen beplakt worden. Het tjietsen kan door het beplakken belemmerd worden.

 

Uiteraard wordt er in de eigen groep ook aandacht besteedt aan het Paasverhaal uit de bijbel.

 

In de middag zal er na het tjietsen een high tea plaats vinden in de eigen klas. Het is de bedoeling dat alle leerlingen iets lekkers meenemen naar school. Het aantal (zelf gemaakte) hapjes kan uit maximaal 10 bestaan. U krijgt bericht van de leerkracht wanneer een intekenlijst voor de hapjes bij de klas hangt. Een aantal ideeën zullen er al op staan.

Wij kijken uit naar een gezellige paasviering.

 

Wij wensen iedereen alvast een fijn Pasen toe!

 

Met vriendelijke groet,

 

Leerkrachten van basisschool Gummarus

 

 

 

 

Techniekmiddag

Vandaag hadden we een techniek ochtend gehad. Het was heel leuk. We hadden 9 dingen. Het moeilijkste was dat je een kleine strandstoel in elkaar moest zetten. Mike, Rob en Owen hadden als enigste het stoeltje in elkaar gezet van de groep. Het makkelijkste was dat je iets in elkaar moest zetten en die is dan zo verbonden dat je een lichtje of geluidje aan kon zetten. Je kon van de 9 proefjes 5 dingen maken voor je zelf. Een ketting, armband, een panfluit, een fotolijstje en een armband met een naam erop van iemand of van een dier. Iedereen vond het een leuke dag en dat was het ook. Door: Sid van Langevelde.

 

1e  prijs in de kinderoptocht in de stad!!

 

De zaterdag  met carnaval hebben we met 60 kinderen (en heel veel ouders) meegelopen in de kinderoptocht.

De start begon heel mooi met een zonnetje, maar al snel kwamen de regenbuien en waren we op korte termijn helemaal doorweekt, incl. alle mooie hoedjes, fototoestellen en filmcamera’s die de kinderen hadden geknutseld. Maar dat mocht de pret niet drukken,  want het merendeel van de kinderen heeft de optocht uitgelopen met een lach op hun gezicht, als n échte artiest!!

En met als resultaat dat we 1e bij de grote groepen zijn geworden!!!

 Een fantastisch resultaat dat we zonder de pret die de kinderen uitstraalden niet hadden kunnen bereiken!!

          

 

Een dikke pluim dus voor de kinderen én de ouders die ons hebben geholpen met het knutselen en hebben meegelopen in de optocht!!

 

Namens de werkgroep carnaval Oudercomité

Carmen, Corine, Jolanda, Kim en Miranda

Het CJG Steenbergen nu ook voor kleine en grote vragen op uw School

 Anouk Jacobs

 

Vanaf 8 april 2014 is het CJG Steenbergen ook op de scholen  van de gemeente Steenbergen aanwezig. Anouk Jacobs, GGD-medewerker van het CJG, houdt namelijk inloopspreekuur.

U kunt terecht bij Anouk op Dinsdag in de oneven weken van 8.30 tot 9.30.

 

De spreekuren zijn voor alle ouders en verzorgers van kinderen van 0 tot 23 jaar die vragen hebben over opvoeden en opgroeien en behoefte hebben aan informatie. Een afspraak maken is niet nodig.

 

Heb je als ouder of verzorger een kleine of grote vraag over opvoeden? Maak je je zorgen over de kinderen of zou je wel eens willen weten hoe anderen iets aanpakken? Het CJG is de vraagbaak voor ouders, opvoeders, kinderen en jongeren. Binnen het CJG bundelen alle deskundigen op het gebied van jeugd, zorg en onderwijs actief hun kennis en expertise. Wij luisteren wat er speelt en kunnen je op maat adviseren en begeleiden. Samen zoeken we naar een oplossing die werkt.

 

Voor meer informatie over het CJG en voor mogelijke antwoorden op vragen kun je kijken op onze website: www.cjgsteenbergen.nl  

Of

 

Ook bij de balie van Vraagwijzer-CJG aan de Fabrieksdijk 6, 4651 BR te Steenbergen kun je ook zonder afspraak binnenlopen voor vragen.

Openingstijden: Maandag t/m donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur
Donderdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uurKinderpaasviering

Hallo jongens en meisjes!

Het duurt nog wel een tijdje voordat het Pasen is, maar wij (de kinderwerkgroep van de parochie van de Vrede) zijn toch al met de voorbereiding van de kinderpaasviering van de parochie bezig. En daar kunnen we best wat hulp van kinderen bij gebruiken!

 

Het gaat om de kinderpaasviering in de Vredeskerk (naast onze Gummarus school) op zaterdag 19 april 2014 om 17.00 uur.

 

Alle kinderen (kerks of niet kerks) uit groep 3, 4 en 5 worden gevraagd mee te doen met zingen en toneelspelen !!!

 

Je moet natuurlijk wel een paar keer het zingen en het paasspel komen oefenen. Plaats van oefenen: in de Vredeskerk.

Data:   vr 4 april           15:45 – 16:45

           wo 9 april         13:30 – 14:15

           vr 11 april         15:45 – 16:45

           wo 16 april       13:30 – 14:30

           vr  18 april      10:00- 11:00  Generale repetitie  

           za 19 april         17.00-18.00  KINDERPAASVIERING!

 

 Als je het leuk vindt om te zingen  en  met het paasspel mee te spelen, mail dan naar jvtillo@home.nlof lever het briefje in bij Corina (Kastanjelaan 11) of Jennifer (Koudenberg 43).

 

Groetjes

Corina Luijkx en Jennifer van Tillo Werkgroep Paasviering

 

 

Ja, ik wil graag meedoen met de kinderpaasviering en ik kom naar de eerste repetitie op 4 april

 

Naam:

Telefoonnr:

E-mailadres:

Ik wil een rol met/zonder tekst

Ik wil wel/niet alleen zingen