Carnaval 2015 winnaars prijsuitreiking

Enkelingen of paren
Eerste plaats: De ruimtevaarders (nr 16) Tweede plaats: Wolleke diner (nr 4) Derde plaats: Vlieg meej ons mee naor 55 jaor feest (nr 30)

Kleine groepen
Eerste plaats: Meiden van Striene Fly (nr 14) Tweede plaats: De jonkvrouwen van het leutige luchtkasteel (nr 18) Derde plaats: De wolkentrouwers (nr 12)

Grote groepen onderbouw
Eerste plaats: Al twaolf jaor immaol meej m’n oofd in de wolleke (groep 3A) Tweede plaats: Ga je mee ons meej in de wolleke? (groep 4B) Derde plaats: Wolleke van jong (groep 1-2A)

Grote groepen bovenbouw
Eerste plaats: Hartejaogertjes immol in de wolleke émel (nr 28) Tweede plaats: De leutballonners (nr 6) Derde plaats: Immoal in de wol (nr 19)

Foto’s kunt u bekijken op facebook en op safeschool.

Uitreiking Anglia diploma’s juli 2014

The Anglia Examinations

From: Amber and Ingeborg

On fifteen April 2014 the Anglia Examinations has maked on the Gummarus school.
It was very hard to make it.
But everybody has successfully made it.
There are people how made the Examination from a higher group.
And they have made it very good.
When the Examinations was being made the people have to wait to hear of the successfully made it.
We came together in a big room and we get our certificate.
The people from England give us a high tea with really delicious sweets.
When that was eaten we wait before we could get our diploma.
And when we have our diploma we are free to go.

The end!♥thanks for read this!♥

Feestdag jubilarissen 27 juni 2014

Het was een leuke dag. De juffen: Carla, Ingrid en Bernadette zaten alle drie 25 jaar op het onderwijs. Meneer Marijn al 40 jaar. Hij nam afscheid.
We hadden met zijn allen een lied gezongen voor hun.
De juffen en meneer Marijn kwamen in een hele oude bus aanrijden.
Ze werden natuurlijk toegezongen.
Alle groepen hadden een land en moest daar een verhaal over vertellen en wat tekenen.
We hadden ook een workshop dansen.
Aan het eind van de middag hadden we een dans met heel de school wel allemaal een verschillende.
Het was een leuke gezellige dag met veel lol.

Schoolkamp groepen 8; juni 2014

Hoi allemaal,
Deze week zijn we op kamp gegaan, het was in Zegge bij Den Meulebaarg. Op kamp hebben we veel leuke dingen gedaan. De dag dat we waren aangekomen hadden we met z’n alle lekker tortilla gemaakt en dat was dan ook onze avondeten, later in de avond hadden we een dobbeldrop gelopen en toen we terug waren gingen moord in het maanlicht spelen en toen we naar bed gingen was rond 3/4 uur. De volgende ochtend kwamen juf Elena & juf Aline ons wakker maken met pannen en fluitjes en daarna hadden we gelijk ochtendgymnastiek in pyjama. Later in de middag zijn we naar Splesj en dat was heel erg gezellig. ’s Avonds hebben we frietjes gegeten en daarna hebben we iets geheims voorbereid voor de afscheidsavond. Deze avond waren we al veel eerder moe dan de eerste avond dus sliepen we wat eerder. De volgende ochtend werden we gelukkig wakker gemaakt zonder pannen en fluitjes. We hebben ontbeten en daarna alles opgeruimd. Rond 12uur zijn we weer richting Steenbergen gaan fietsen.
Anastasia.

 

Mini Roparun op Gummarus 06-06-2014

Op vrijdag 6 Juni hielden we een sponsorloop. We begonnen met een warming-up van een paar meiden uit 8a op het liedje: klaar voor de start! Van kinderen voor kinderen. Daarna deden de twee wethouders, Meneer Zeilmans en mevrouw Lepolder, een toespraak. Daarna gaven ze allebei het startsein. Toen begon de eerste kleuterklas te lopen. Toen gingen de groepen vier en vijf. En toen gingen de groepen zes, zeven en acht. Je kon kiezen uit solo rennen of Run-Bike-Run. Run-Bike-Run is als je in een koppel liep kan de een renen en de andere fietst, en dan kan je omwisselen wanneer je wilt. Tijdens het rennen werden alle kinderen fanatiek aangemoedigd door ouders, familie en vrienden. Ook moest je stempels krijgen en als je heel je stempel kaart vol had kon je bij de catering een sportdrankje en appelsap als je kaart niet vol was kon je water halen. Ook kon je kiezen uit een banaan of een appel. En het was heel lekker weer. En het eind bedrag is 6760,67 euro!!! Super gedaan iedereen.
De organisatie de kinderen van groep 8.

Sportdag groep 5 t/m 8; 23 mei 2014

Wij zitten in groep 8a en 8b en wij hebben de sportdag dit jaar georganiseerd voor de bovenbouw. De datum was 23 mei. We moesten daar veel voor doen: de diploma’s schrijven, alle spellen bedenken, de spullen verzorgen en ouderbrieven schrijven. Ook brieven naar de meesters en juffen.
Toen het vrijdag was moesten de kinderen die bij de sportdagorganisatie zaten best wel vroeg op het sportpark zijn om spullen klaar te leggen en de ouders uit te leggen wat er moest gebeuren.
Het was heerlijk weer en alles ging goed. Leuk om zo’n dag te organiseren. We zijn trots op onszelf dat alles op tijd af was en dat de kinderen het een leuk dag hadden gehad.

Vriendelijke groeten Fleur, Anastasia & de rest van de kinderen die meehielpen!

Slagwerkuitvoeringen met Marco Brok 15-5-2014

We hebben een voorstelling gedaan met Marco brok. Hij is een goeie leraar hij heeft alle klasse op de school Gummarus les gegeven. We hebben veel plezier gehad we hebben het gedaan op 15 mei 2014.
Welke groepen doen er aan mee
We waren met de bovenbouw groep 6 tot en met 8 A en B iedere groep had een ander liedje en optreden. Bij sommige groepen ging het licht uit. En er ging glouwindedark licht aan.
Wat deden de groepen
Wij groep6a waren als eerst aan de beurt. Wij hadden drie meisje die gingen dansen. Toen was groep6b aan de beurt. Zij hadden niets zij drumde alleen. Ze hadden een goed deuntje. En toen kwam groep7a. zij hadden ook alleen drummen. Met goede solo’s. en toen kwam groep7b en zij hadden de glouwindedark licht met dansers. En toen kwam groep8a en zij hadden drummen en een gek geluidje maken. En toen kwam groep 8b hun hadden drie kinderen een leuk liedje verzonnen. En dat hete De dolle diva’s.
Van: Evy en Max

Schoolatletiek 16 april 2014

Gisteren was het schoolatletiek en er deden 6 scholen aan mee.

Toen we aan kwamen lopen moesten we gelijk klaar gaan staan voor de sprint.

Tijmen, Widi, Owen, Niels en Jimmy  deden aan de sprint mee.

Toen hadden de sprinters even rust.

Maar daarna moesten de balwerpers aan de slag.

Dat waren: Twan, Martijn, Niels, Justin en Jacco.

Direct daarna was het verspringen.

Daar deden: Martijn, Jacco, Robin, Ziggy en Justin aan mee.

Toen was de zeshonderd meter loop.

Robin, Ziggy, Twan, Jimmy en Joey deden hier aan mee.

Maar toen het begon liep de Gummarus met veel kinderen op kop.

Maar met drie kwart van het rondje werd Twan onderuit gelopen.

En toen begon de estafette.

En daar deden Twan, Tijmen, Niels, Robin, Owen, Joey, Widi, Jimmy, Justin en Ziggy aan mee.

Daarna was de prijsuitreiking en dat was heel spannend voor ons.

Zijn we nu derde of vierde vroegen we ons af.

Uiteindelijk zijn we vierde geworden en zijn niet door naar de regionale ronde.

Maar we vonden het allemaal heel leuk en gezellig.

En vooral sportief.

 

Groeten van Niels en Twan

Bezoek van groep 6a aan de bibliotheek

We hebben vandaag voor het eerst juf Joyce, we liepen naar de bibliotheek en Tessa en Ellen liepen voorop met felgelehesjes aan. Toen we er waren hebben we eerst een dia gekeken, het was erg leuk . Daarna moesten we zelf opdrachten uitvoeren. Voor sommige was het wat moeilijker want de bibliotheek is net verbouwd en ze waren na de verbouwing nog niet geweest. Het irritante was dat ik steeds leuke boeken zag maar ze natuurlijk niet kon lenen want ik had mijn pasje niet bij. We hadden 12 opdrachten je moest in tweetallen werken maar niet iedereen had alle opdrachten klaar. We moesten een boek zoeken over: vogels, koken, paarden en die van een land (wij hadden Slovenië). De mevrouw van de bieb was heel aardig en het grappige was dat er bekende namen op haar T-shirt stonden. Toen we op school waren mochten we gelijk naar huis. En toen we terug naar school gingen we er over praten. Bijna iedereen vond het leuk. We vonden vooral de bieb leuk.

Van: Ellen, Tessa en randy